2015-10-13 2338 瀏覽
Tiger Curry : 左青龍,右白虎見open rice咁多好評。我都泥試下先。今次我同朋友去食個午餐。當然係食左青龍,右。。「白虎」啦。「白虎」係讚岐烏冬配肥牛、溫泉蛋加咖哩湯,再on top 放上白雪雪的泡泡。一嚟到嘅時候覺得佢係咪分子料理呢?等左一陣呢一個我期待左好幾個星期要食嘅"白虎"終於來啦!見到嘅時候真係覺得佢應該係分子料理style . 很個白色嘅玩裏邊見到一望都係白色嘅泡泡。職員教我地要撈埋泥食,但係因為我實在太鍾意啲泡泡,所以我就試一試左啖泡泡。泡泡淡淡的。幾特別。撥開薯茸泡泡,裡面就係咖哩汁讚岐烏冬,混合了滑滑溫泉蛋,一個字好滑啊!烏冬好滑又彈牙。配上咖喱汁,香濃無比。又大碗好飽抵食!不過美中不足係,d 肥牛都唔係佢講d 牛肉,而係雪藏嘅肥牛,就算用咖喱汁撈都明顯有雪味。呢part 要改善了。
Tiger Curry : 左青龍,右白虎

見open rice咁多好評。我都泥試下先。
今次我同朋友去食個午餐。當然係食左青龍,右。。「白虎」啦。