2019-06-07
終於考完試,好耐無飲野,所以食完飯就決定同男朋友去chill下,咁岩見到依間bar幾得意,就去上試下。上到去睇到個裝修好特別,好似去咗泰國咁,佢用咗一啲木制既裝飾,加上一啲泰國feel既擺設,所以有一種好chill同relax既感覺。平時去開啲bar都好少有主題,所以真係幾有feel。我好鐘意試啲bar既signature cocktail,所以今次都吾例外,因為睇完個名同description都會有啲幻想,再飲杯野。我叫咗5.2.0,啲cocktail 整得好細心,我見到杯既外面係有椰子粒,所以飲既時候會有淡淡既椰子味,而且帶咗一啲好sweet既感覺。Aged Negroni就比較heavy啲,重酒味,比較岩一啲鐘意酒味同埋少少回甘既感覺。Maze,我比個名吸引咗,但味道真係比咗一個好複雜既感覺,好似無一個明確既味道咁,而佢既紫色就一直吸引住你。Savage,個杯好配合到酒既名,而且味道好似令到我處身於泰國既地方。