2023-09-15 334 瀏覽
其實我主要為咗Tiramisu而去,因為有網上評價選呢一間整得好有層次好好味,剛好我又經過銅鑼灣。原來入邊侍應冇人識講中文,入座時要登記你個名同手提電話號碼,但冇講會唔會攞嚟做直銷或傳銷作用。點餐前侍應俾咗一個公文袋我,話入邊有包,而且仲幫我倒咗橄欖油同醋。個包不是熱的,很硬🤣,浸林左落啲醬料度淋左些,勉強都食到。試想想如果包係熱的會很不錯!沒有想過沙律這麼大盤,足夠2人份量,芝士同果仁是滿佈沙律,加埋蘋果味道清新。手做意粉比較硬身,並不是很煙靭。最頂上面的煙肉有點脆口,第一啖咬落去充滿油份,明顯是煎到微脆,再上碟。tiramisu 是依間野最值得吃的,最頂灑了少少糖,芝士是輕身易入口,有適當嘅酒味同咖啡味,幾好!會再回購!價錢來說一分錢一分貨($158 + 10%),整體分量過多,適合外國人食量,我飽到晚上唔想食飯,下次只會食Tiramisu😳

餐包
2023-09-10