2024-03-14
喺九龍東放工 , 就觀塘食個飯 😆 上網做過 research , 最後揀左 The Hunt 😍😍 因為比佢嘅 Tiramisu 吸引而來 ~ 餐牌 :Canada Pork Loin Rock ($168)最鍾意食保濕豬扒 ❤️ 仍然保持 juicy , 又厚肉 , 我超滿意 !! 👍👍 豬扒配咗野莓醬汁 , 酸酸地 ! 底下有沙律菜 , 橙色嗰啲唔係南瓜 , 亦唔係番薯 , 而係烤過嘅木瓜 !! 好有新意 , 又甜又 juicy ~ 食左咁大塊肉 , 呢個配菜岩岩好😌😌 帶黎清新嘅感覺 😆😆 仲有黑糯米 一定夠飽 ! Angus Sirloin ($198)西冷煎得好香 , 配菜係薯條同焗蒜頭 , 啲薯條好好食 😋😋😋 炸得好脆好新鮮 !! 加埋少少甜椒粉 , 甜甜地 , 又辣辣地 , 好好食 !Hunt Signature Tiramisu ($78)黎呢度之前已經做咗功課 , 知道呢度嘅 tiramisu 好出名 , 個賣相咁靚 , 一定要來叫黎試下 !! 賣相一流 😍😍😍 好打卡-able , 質地軟腍 , 食落去好 creamy , 手指蛋糕好濕潤 😲😲 面頭仲有焦糖薄脆
Canada Pork Loin Rock ($168)
西冷煎得好香 , 配菜係薯條同焗蒜頭 , 啲薯條好好食 😋😋😋 炸得好脆好新鮮 !! 加埋少少甜椒粉 , 甜甜地 , 又辣辣地 , 好好食 ! Hunt Signature Tiramisu ($78)
黎呢度之前已經做咗功課 , 知道呢度嘅 tiramisu 好出名 , 個賣相咁靚 , 一定要來叫黎試下 !! 賣相一流 😍😍😍 好打卡-able , 質地軟腍 , 食落去好 creamy , 手指蛋糕好濕潤 😲😲 面頭仲有焦糖薄脆 , 口感好豐富呀 !! 酒味同咖啡味平衡得好好 , 唔怪得知係呢度嘅 signature 啦 !! 份量都幾多 , 2 - 3 個人 share 都冇問題 !! 👍👍
Pineapple Oolong Shaken Tea ($56)
有菠蘿嘅酸甜味 , 同時有茶味 , 唔會太甜 , 好飲好清新 ~
White Wine $68
整體黎講 , 食店位置雖然離地鐵站有少少距離 , 但絕對值得黎試下 ~ 座位闊落 , 食物幾特別 , 唔係連鎖店咁一式一樣 , 樓底夠高 , 坐得舒服 , gathering 一流 !! 當然重點係 tiramisu ❤️❤️ 好有記憶點 , 令人好想快 d 再食多次 !