2023-02-11
💰: $1,480 p.p. - Ankôma Dinner Menu 餐廳係開放式廚房吧枱設計 六至八人就可以包場 😁 晚餐以呑拿魚他他脆卷同海膽多士揭起序幕 個人最喜歡甘鯛(即日本馬頭魚)依度菜😋 淋油嘅做法令魚皮非常脆口 魚肉嫩滑 最正係喺底嘅刁草油💚 令我諗起魚柳包(唔係貶意😂) 另外牛肉他他都好有心思🤓 係用tataki做法輕輕㷫過牛肉表面M6牛肉仍然係半生熟狀態🤭 面頭配左煙燻飛魚子同海苔 唯一係如果撈埋一齊食嘅croutons細粒啲效果會更好 主菜選擇有乳鴿或者烤本地三黃雞🍗 烤三黃雞切落juicy 配嘅汁係法國白酒Vin Jaune sauce 個汁偏酸 可以中和返三黃雞嘅油膩感🥴 雞飯係採用日本七星米加入乾蔥白酒雞湯煮成🤩 最後加左d雞油三文魚子同日本香蔥入口帶鹹香 📸 1️⃣ Tuna | Uni 2️⃣ Pasta | Royal Caviar Club Sturgeon 3️⃣ Amadai 4️⃣ Hokkigai 5️⃣ Shirako 6️⃣ Tataki Beef Tartare 7️⃣ Roast Hong Kong Three Yellow Chicken 8️⃣ Ja
餐廳係開放式廚房吧枱設計 六至八人就可以包場 😁
3️⃣ Amadai
4️⃣ Hokkigai
5️⃣ Shirako
6️⃣ Tataki Beef Tartare
8️⃣ Japanese Pearl Rices | Ikura Bannonegi
9️⃣ Chestnut Tart With Mochi And Vanilla Ice Cream