2023-03-24
Triangle Coffee 今次係尖沙咀搵Cafe, 試左Triangle Coffee, 位於嘉威大廈地下,門口有椅子方便坐店外,但內裡細小但氣氛好寧靜,好適合係到chill 下😚牛油果醬煙三文魚三文治份量好大,味道算係幾清新,而且食材新鮮🙂唔大食既我好夠食有突,同朋友share俾咗一大半佢!三文治係用竹炭麵包製成,所以比較硬脆,牛油果醬及煙三文魚非常足料,仲配有少量沙律🥗👍🏻☺️煙三文魚蛋沙律牛角酥呢一份係首先嚟到嘅食物,牛角酥係比較趣嘅質感,另外蛋沙律非常滑且濃郁,係我喜歡嘅質感煙三文魚牛油果沙律Single Origins ChocolateTanzania 75%, 好少見餐廳/cafe 有朱古力嘅種類選擇,於是喺職員嘅介紹吓選擇咗一杯味道比較酸嘅朱古力,飲落唔算太凍,口感比較水質,我相信熱飲杯好飲啲☺️Piccolo Latte原來呢一個係咖啡,同奶一比一,於是會有比較香濃嘅咖啡香味,呢杯超級有驚喜好好飲!坐下chill 下 呢到都會係個好選擇😆
牛油果醬煙三文魚三文治
煙三文魚蛋沙律牛角酥