2013-01-16 221 瀏覽
星期二理應是個苦悶的日子,昨天上過堂,明天又要上班,今晚要好好的對待自己,但又不想窮奢極侈.. BF同我同一時間諗起BIG BITE!首先地點好方便,基本上就是北角A1出口轉右走走過一個街口後就走幾步就是了!menu以供參考除了享受食物之如,價錢對我來說是很重要的因素, 價廉物美是我的追求等了一會兒,食物終於來啦CBC burger ($59)一個BURGER, 內有Sweet onion, cheese, tomato, pickles, juicy beef, crispy bacon, 沙律醬等.. 一咬, 盡是肉汁,感覺好似咬緊小籠包! mushroom poutine (+37 with a burger, a drink included)相比起new york fries, 這個少了點cheese & gravy! mushroom倒是很足夠,可能我喜歡重口味吧!建議於7分鐘內把它吃完,因為變凍後芝士不再絲連絲重點! 因為是日是星期二的關係, buffalo wings只售$3!!! 一口氣點了25隻雞翼,(似乎對心臟造成了負擔),但實在太滿足啦! 左下角的是honey

1907 瀏覽
menu以供參考

等了一會兒,食物終於來啦
CBC burger ($59)
重點!
因為是日是星期二的關係, buffalo wings只售$3!!! 一口氣點了25隻雞翼,(似乎對心臟造成了負擔),但實在太滿足啦! 左下角的是honey garlic wings, 外表好硬, 要小心吃, 花香的蜜糖, deep fried wings, 味道不俗! 右上成盤是medium 辣的buffalo wings! 辣中帶點酸,口感跟BLT burger所售的差不多,只是雞翼細隻一點,3蚊雞,物超所值! 右下的是hot buffalo wings, 顏色比起medium的較沈, 食落酸味少較辣

soft drinks 係無限refill的! that's another good thing!

佢另外有canadian beer,不過要加錢啊
soda card, scan 一scan張卡可以儲下分,換取優惠,好似有一個係challenge 6分鐘內食6隻homicide wings, 如果做得到就wings for free!
或者有機會可以試下! 張卡可以起餐廳度任攞

2013-01-15