平時經過都好想買, 因為款式多, 餡料又特別, 仲係用自家酵素, 非常健康. 早幾日終於試咗, 好驚喜!麻糬包($6): 細細個, 麵包超鬆軟, 咬落去有麻糬,煙煙韌韌, 又有D紅豆係裏面, 唔會太甜, 吃感好好, 好食😋今日我又試買咗另外三個 唔起一次過啊玫瑰洛神花乳酪包($25): 佢係鎮店之寶, 又見到有咁多好評, 過然無令我失望. 新鮮出爐時買, 熱辣辣, 咬第一口, WOW~~😍😍😍 麵包外脆內軟, 裏面有D dried fruits, 好似紅莓or 洛神花, 有玫瑰味. 咬到中間仲有流心芝士乳酪❤️❤️❤️, 整體不論外型, 口感, 味道都好夾, 一流, "此等享受只應天上有" 😋 $25 好抵因為幾大個, 食到一半多D 已覺滯薔薇荔香($28): 見到Ueno bakery&enzyme fb page 推介呢款包因為無糖無油無牛奶無蛋, 幾得意. 食落有荔枝肉, 核桃提子, 雖然都大個, 但苦咗D , 係麥包粗糙質地... 我一般啦但好健康香芋酥($8): 我想試抹茶味但今日無:/ 呢個酥多餡, 但可以增強芋頭味, 都普通ok 嘅, 鐘意的話可試試整體:-鋪頭小小但款式齊全吸

今日我又試買咗另外三個
唔起一次過啊

整體:
-鋪頭小小但款式齊全吸引, 由台式酥餅, 蛋糕, 麵包, 到餅乾, 自家制滋潤黑糖冬瓜茶

-姨姨服務態度好, 會介紹D 款式俾客人
-價錢雖比普通麵包鋪貴, 但物超所值, 健康D, 有質量+有質素
-^比起同一條街類似的那間台式麵包鋪, 仲大個D平D
-極力推介玫瑰烙神花乳酪包👍👍👍

得閒經過可入去睇下支持下買下explore下其他款式😆😋

PS 次次都無影相因為同其他人影個D 一樣, 且忍唔住食😁
外賣自取
$25 (其他)
  • 玫瑰洛神花乳酪