2023-07-11
如果你鍾意貓貓,又想食一頓平價又好味嘅餐,不妨去觀塘urban cafe一試。呢間cafe佔地4000呎,有超過60隻不同品種嘅貓貓陪你食飯,仲有好多款式嘅食物同飲品供你選擇。今次我同男朋友點咗佢哋CP值好高嘅二人餐,只係$348就可以食到兩份精選餐湯、兩份精選沙律、兩款主菜同埋兩杯飲品,真係好抵食!首先,我哋試咗佢哋嘅精選餐湯,係蘑菇湯。呢個湯好香濃,有好多蘑菇碎,好滑口。另外,我哋又試咗佢哋嘅精選沙律,係鮮果沙律。呢個沙律有新鮮水果,拌埋秘製沙律醬,好清新開胃。主菜:一款係黑松露芝士菠菜野菌忌廉意大利飯。呢個意大利飯非常之香濃,黑松露同芝士嘅味道好突出,仲有菠菜同野菌增加營養同口感,意大利飯煮得夠熟夠creamy,每一啖都好滿足。另一款係安格斯牛肉手工漢堡配脆薯。呢個漢堡非常之大隻,牛肉漢堡扒厚實多汁,夾埋生菜、番茄、芝士同埋特製醬汁,好豐富好惹味。脆薯條炸得香脆,唔會太油膩。最後,我哋揀咗兩杯凍飲品。一杯係美式黑咖啡(凍),一杯係檸檬茶(凍)。呢兩杯飲品都唔錯,黑咖啡有苦中帶甘嘅味道,檸檬茶有清新提神嘅效果。如果你想試其他款式嘅飲品或者甜品,佢哋仲有好多選擇,例如OREO脆脆特濃
最後,我哋揀咗兩杯凍飲品。一杯係美式黑咖啡(凍),一杯係檸檬茶(凍)。呢兩杯飲品都唔錯,黑咖啡有苦中帶甘嘅味道,檸檬茶有清新提神嘅效果。如果你想試其他款式嘅飲品或者甜品,佢哋仲有好多選擇,例如OREO脆脆特濃朱古力、香草薄荷朱古力、芒果紫米酸奶、蜂蜜桃膠水果乳酪杯等等。