(非會員)
2008-02-24 11 瀏覽
一心想過一個有View嘅情人節, 所以我男朋友早於情人節前1個月已親身上去Book window sit位, 點知俾門口登記個位姐姐仔的唔耐煩嘅態度嚇親, 留下了少少壞印象, 俾左$200訂走了~終於到左2月14日, 我可以去見識下喇!到底有無想像中甘差!我們準時8.30pm到左,坐係貼牆的window sit 位- 個位都OK嘅, 叫左個Set dinner (肉眼扒),另加多左份羊扒及加多份dessert.1)頭盤-芒果蝦沙律-以芒果唔係時侯會酸酸地,點知意想不到係好甜, 蝦同沙律都好fresh-OK2)麵包-脆脆地,OK呀!3)肉眼扒(黑椒汁)跟洋葱圈薯菜同羊扒跟薯菜(兩份都要5成熟)-個肉眼扒都夠嫩,夠肉汁唔會好乾同硬, 5成剛剛好, 唔點黑椒汁食都OK.羊扒有3件食第一件時都OK唔蘇有肉汁,點知第二件切都切唔開, 嘩!原來只係得個面係熟, 個心係生嘅, 可能呢塊比較厚啦只有2-3成熟, 連一向食慣生牛肉嘅男友都食唔落, 個羊扒差D差D, 可能7成好D, 其它薯菜OK4)dessert有朱古力布匈-上面有綠茶雪糕,雪糕下面有一層焦糖香蕉,最底先至係朱古力匈-唔係太甜OK,我食左

2)麵包-脆脆地,OK呀!
4)dessert有朱古力布匈-上面有綠茶雪糕,雪糕下面有一層焦糖香蕉,最底先至係朱古力匈-唔係太甜OK,我食左個杏仁蜜糖...(唔記得個全名),但係是用杏仁碎+蜜糖+薄脆+Cream打成兩個雪糕球甘-不過太過甜同漏了!

整体OK, 無想像中甘差,WindowSit都OK坐位不算太迫, 服務態度同Food都OK, 可以再來一次.