2022-06-10
因為開始對乳糖敏感,所以試左唔少vegan既甜品,但其實中伏過沒數次😑😑今次係朋友買,佢食過覺得值得推介,所以就買黎一次4個款。值得一提,呢間仲可以揀Gluten-free,對我黎講好重要,個胃輕鬆好多😁首先講佢既Pistachio Raspberry Rose,開心果味香濃,加上覆盆子既酸味,令到整體唔膩,仲有少少玫瑰清香,好balance,nice😋Tarte Au Citron Bergamote,檸檬加彿手柑,酸度調得好好,唔搶喉,好fresh。撻底做得好好,乾身,軟硬適中,值得推介👍🏻另外兩件就唔係好記得嗰名😅一個係士多啤梨撻,都好食,但士多啤梨可能唔係最好既季節,所以一般,對比之下比較失色。仲有一個係朱古力慕絲加車厘子,就唔啱我胃口。比前面幾個,呢嗰明顯好膩。可能沒食前面幾個,呢嗰沒比較之下會好啲😅
另外兩件就唔係好記得嗰名😅