2022-07-21
收工黎到中環食晚餐同飲杯野🍷 今次試嘅係一間以Wellness, Substainability, Experiences作主題既餐廳😊呢間餐廳有一個好大既優點,就係佢每道菜都有mark 清楚vegetarian, gluten free 等等,同埋好多食物都係有機同符合可持續性㗎😋非常健康🙌🏻唔同飲食習慣嘅人都可以揀到適合自己既菜式👍🏻👍🏻 🔸Grilled Halloumi Cheese Tapas $128▪️Best pair with wine! 食完即刻想飲多兩杯😂😂芝士燒完之後好香呀😋😋🔸Mushrooms and Bacons $148▪️一道素食OK嘅菜式😃😃 點埋個sauce食好正☺️☺️素食帶子用King mushroom黎做,非常入味👍🏻🔸Barramundi Eggplant Stack $248▪️店員話魚係每日新鮮運到,食落口非常嫩滑👍🏻 鍾意食佢嘅茄子🍆😄 好味呀🤤🔸Seared Octopus Prime $310▪️呢道我非常推薦👍🏻 八爪魚做得好軟淋 🐙 睇得出俾咗好多心機先煮到😊加埋佢嘅sauce食,好夾👍🏻🔸Sweet Potato Fries $68▪️不
🔸Mushrooms and Bacons $148
🔸Seared Octopus Prime $310
▪️呢道我非常推薦👍🏻 八爪魚做得好軟淋 🐙
睇得出俾咗好多心機先煮到😊加埋佢嘅sauce食,好夾👍🏻
🔸Sweet Potato Fries $68
▪️不嬲都鍾意食炸番薯條😋 又香又脆👍🏻
🔸Mocha Affogato Experience $58
▪️Vegetarian and Gluten free😊 將熱熱espresso 淋落去雪糕上面,真係好正呀🤤🤤
🔸Red Velvet Cake $68
▪️甜度適中👍🏻我鐘意😋
🔸Pina Colada
▪️好飲,菠蘿汁味好出呀🍍
🔸Daredevil
▪️呢款cocktail 有少少微微辣嘅口感,好特別👍🏻
Happy dinner❤️❤️Nice vibe, nice food, nice people! 下次會再帶朋友嚟飲嘢食飯☺️☺️⭐️