螢火

Hotaru
2024-06-29 289 瀏覽
⛳️ 螢火Hotaru🐾 尖沙咀加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖🚇港鐵尖沙咀/尖東站P2出口🚶步行約6分鐘今日一入到餐廳,我就知道冇嚟錯地方,見到啲裝修亦非常有特色,地方又寬敞舒適,啲食物更加唔使講啦。我叫咗一份商務精選午餐(一人前) $540 Business Lunch Set (for 1 person)👍😋🍽️拖羅刺身Toro Sashimi一咬落去,就知道非常新鮮,口感豐富,有驚喜。😋🍽️南非鮑魚South Africa Abalone配海苔或者黑松露都非常出色,爽口彈牙爽口😋😋🍽️清酒煮蜆Boiled Clams with Sake首先,大廚先點火,好讓清酒滲入蜆肉一齊烹煮,蜆肉充滿酒香,差點醉咗👍👍。🍽️鵝肝多士Fole Gras Toast 表面煎到金黃色,鵝肝油脂在口中溶化😋,超正,有幸福的感覺😀🍽️美國牛肉薄燒Grilled in or Thick Cut Steak薄燒牛燒得啱啱熟,油脂分佈均勻,油香撲鼻,入口即溶,美味😋、難忘😀💪🏻。呢啲都係全靠廚師控制火候嘅功夫。👍🍽️櫻花蝦炒飯Fried Rice w/ Sakura Shrimp脆脆的櫻花蝦同炒飯結合,簡直係天作之
⛳️ 螢火Hotaru
🐾 尖沙咀加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖
🚇港鐵尖沙咀/尖東站P2出口
🚶步行約6分鐘

🍽️拖羅刺身
Toro Sashimi
一咬落去,就知道非常新鮮,口感豐富,有驚喜。😋

🍽️南非鮑魚
South Africa Abalone
配海苔或者黑松露都非常出色,爽口彈牙爽口😋😋

🍽️清酒煮蜆
Boiled Clams with Sake

🍽️鵝肝多士
Fole Gras Toast
表面煎到金黃色,鵝肝油脂在口中溶化😋,超正,有幸福的感覺😀

🍽️美國牛肉薄燒
Grilled in or Thick Cut Steak
呢啲都係全靠廚師控制火候嘅功夫。👍

🍽️櫻花蝦炒飯
Fried Rice w/ Sakura Shrimp
脆脆的櫻花蝦同炒飯結合,簡直係天作之合😋,大滿足😀。