REFLECT Restaurant & Bar

2024-03-16 56 瀏覽
近期愛上咗食墨西哥菜,依間主打以手工墨西哥料理為主,個人覺得坐室內定室外個vibes 都唔錯嘅餐廳!當日星期二6:30pm就去到,當時冇咩人,估唔到未到7點就已經full咗9成😨!至於食物同服務方面都好好,係會返轉頭嘅餐廳👍🏻💟 ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ᴛᴀᴄᴏꜱ(HK$168) 墨西哥菜必點嘅Tacos,我地又點會錯過!試咗依款以蘑菇為主的,加入咗牛油果醬、sour cream、莎莎醬,滿滿蘑菇,味道好夾!值得一讚嘅係佢竟然唔會令人食到周圍都係👏🏻🤣💟 ᴜɴɪ ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ (HK$208)帶子雖然偏鹹咗少少,但非常喜歡這手工麵口感,彈牙帶少少黏感再掛滿海膽汁,好正!💟 ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄᴜᴛᴛʟᴇꜰɪꜱʜ(HK$128)唔好睇佢得一串好似好少咁,事實佢係大大的一串,墨魚大大舊,爽口彈牙,加入檸檬,墨魚鮮味更出,!💟 ᴄʀɪꜱᴘʏ ᴡɪɴɢꜱ (HK$78)單骨雞翼估唔到有丁點驚喜!熱辣辣,皮炸得非鬆脆,口感不錯,味道很讚👍🏻💟 ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ꜰɪᴢᴢ (HK$78)唔算大杯,但滿滿熱情果味,滿足!

💟 ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ᴛᴀᴄᴏꜱ(HK$168)

💟 ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄᴜᴛᴛʟᴇꜰɪꜱʜ(HK$128)

💟 ᴄʀɪꜱᴘʏ ᴡɪɴɢꜱ (HK$78)

💟 ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ ꜰʀᴜɪᴛ ꜰɪᴢᴢ (HK$78)
唔算大杯,但滿滿熱情果味,滿足!