有時路過蘇豪區呢間蛋糕店, 都會走到店外長透明窗櫃, 望吓放在裏面不同款式大大個嘅蛋糕🍰 和批🥧 。 多款蛋糕外觀吸引,可能靚嘅食物真的會令人產生多巴胺的關係, 見到呢D蛋糕,有時真會給人帶來㸃愉悅感。蛋糕款式超過二十多款味道。走美式蛋糕風格,所以蛋糕 size會比較大個,甜度亦會偏甜,較膩。 蛋糕會以切餅形式出售, 價錢跟其他賣美式蛋糕嘅店差不多。實在太多款味道都想試,唔知試邊款好? 今次買住其中兩款 Chocolate Peanut Butter Cake, Red Velvet Cake.《Red Velvet Cake 》 - 傳統紅絲絨蛋糕, 每層軟熟海綿蛋糕上面塗上忌亷芝士製糖霜, 忌廉芝士都做得軟滑, 呢件蛋糕唔算太甜, 味道正常水準。《Chocolate Peanut Butter Cake 》- 好喜歡朱古力+花生醬味道嘅蛋糕。朱古力海綿蛋糕上面塗上濃朱古力醬和花生醬。另外幾層海綿蛋糕上面加上花生醬脆餅、花生醬奶油、朱古力餅乾屑等 。 這款蛋糕甜度對我來講剛好。朱古力海綿蛋糕軟熟, 綿密又濕潤,食起來有質感。加上有花生醬脆餅,餅乾屑添加在內,食起來味道及口感更加

。 這款蛋糕甜度對我來講剛好。朱古力海綿蛋糕軟熟, 綿密又濕潤,食起來有質感。加上有花生醬脆餅,餅乾屑添加在內,食起來味道及口感更加豐富。