2023-08-19 138 瀏覽
今日同朋友嚟咗南昌呢一邊探朋友,他們朋友之後就去咗呢一間喺商場嘅餐廳食飯,我同朋友都諗住食少少做下午茶就算數,所以就揀咗呢一間泰菜,我哋打算叫幾個唔同嘅菜式share! 價錢嚟講呢一間餐廳都唔算太貴,而且服務態度都唔錯我哋叫咗個泰式豬手,豬手炆得非常林,就係正宗嘅泰國口味,而且味道亦都唔會太鹹,啱晒我同朋友嘅口味,啖啖肉非常好食!另外我哋叫咗一個雜錦湯河,咩都有啲,同泰國嘅味道其實都好差唔多,特別鍾意食佢嘅扎肉,黑椒味非常突出,湯河亦都有好多唔同嘅配料,包括有魚蛋,豬肉丸,牛丸,豬皮豬紅仲有肥牛,真係有好多唔同嘅嘢食,啱晒我哋呢啲每樣都鍾意食少少嘅人!我同朋友都非常鍾意!最後叫咗個西米糕,亦都味道非常傳統,價錢嚟講亦都非常對得住呢一個價錢,我哋都形容CP值非常高,用嚟做甜品作結!下午茶嚟講我哋食咗四樣嘢都係大概每人$100,喺商場食嚟講呢一個價錢都係差唔多,再加埋其實店員嘅態度都非常友善,有機會過嚟呢邊會再幫襯呢一間泰式嘅餐廳,good!!

• 泰式奶茶