2024-10-24
今次我地去完花墟行,就係太子呢度搵野食,呢區都好多唔同既小店,汝州街呢邊都幾旺,我地就揀左呢間拉麵店🍜餐廳唔算大,想食既話都可能要排隊,我7點黎都排左一陣先食到,佢地全部都係bar枱坐位,可以欣賞到煮拉麵既過程,呢度對長頭髮既人特別照顧,有橡筋提供紮頭髮😗豚x雞白湯拉麵($105)呢間拉麵店出名就係用W湯底煮,W湯即係雙湯頭既意思,係用嚴選日本地鷄,豚骨,混合昆布,煮干,鰹魚等的湯頭相互結合熬製而成,個雞白湯入口順滑,好好味,配有慢煮雞胸同叉燒,肉質嫩口😋地雞鹽味拉麵($108)地雞鹽味拉麵個湯底就會見到清得黎有d油咁,但係入口又唔會覺佢油膩,好味既W湯底,亦都係同時有慢煮雞同叉燒,兩碗都係有水準既拉麵👏🏻柚子梳打汽水($28)葡萄梳打汽水($28)呢兩枝飲品係餐廳既主打飲品,都係日本餐廳先有既野飲,有飲過既都知道必點😍呢間拉麵店個湯底真係整得好飲,我地兩個都飲曬d湯,雖然坐位唔多,但係等位都唔洗好耐,人流都轉得好快,排一陣都入得,幾值得黎食既拉麵店👍🏻
豚x雞白湯拉麵($105)
地雞鹽味拉麵($108)
柚子梳打汽水($28)
葡萄梳打汽水($28)