2025-01-12 142 瀏覽
喺鑽石山荷里活廣場嘅 Wake Up 食咗一餐,真係要讚一讚!呢度嘅環境好舒服,燈光柔和,加埋靚靚嘅裝修,係一個慢慢享受餐點嘅好地方。餐湯係洋蔥湯,湯底濃郁,洋蔥炒到香甜又有層次,配埋暖粒粒嘅圓麵包,簡單而令人滿足。開餐前我哋揀咗水牛雞翼,上枱嗰陣啲香辣味即刻撲鼻。雞翼外層炸得好香脆,醬汁酸酸辣辣,辣得嚟又唔會太刺激,真係非常開胃,食完都想再加單!我點咗鹽煎比目魚伴大蝦香草忌廉汁配薯菜,魚煎得香脆,肉質嫩滑,配埋香草忌廉汁啱啱好,大蝦新鮮又彈牙,加上薯仔同蔬菜真係完美嘅搭配。朋友嗌咗日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜,豬肉嫩滑而且脂香唔會太重,蘋果醬帶酸甜味,非常解膩,兩道主菜都係高質!甜品揀咗焦糖香蕉朱古力窩夫伴雪糕,窩夫外脆內軟,焦糖香蕉甜度適中,配埋濃郁朱古力醬同香滑雪糕,簡直係甜品迷嘅天堂!飲品試咗招牌Wake Up Coffee,一杯凍一杯熱。熱咖啡香氣十足,入口順滑又唔會太濃,凍咖啡則啱啱好,仲帶有少少清香,真係滿足唔同口味需求。呢餐無論小食、主菜、甜品定飲品都係高水準,價錢算係中等,但質素完全值返票價。下次一定再嚟試其他菜式!