2020-06-12
新蒲崗有間餐廳,見很多人都打卡影富士山飲品,屋企附近有巴士直達,約埋爸爸一齊食晚飯。餐廳選擇都多元化,有西餐及中餐,帶爸爸去都一樣無問題富士山特飲我一定會叫,打卡影相真係靚的,其實他是檸檬梳打,底層是海洋藍色,頂層是奶泡,灑上爆炸糖,我就飲左幾啖先至拌勻,因為梳打的作用,起泡都好快,味道清新的,凍飲涼陣陣拔絲咕嚕肉定食,上碟已經覺得有種閒逸的感覺,咕嚕肉無骨,外層是薄脆,醬汁酸酸甜甜,做到拔絲效果,即炸的關係真係好燙口,色澤金黃,似小金磚,開胃小食有麻香的藕片及麻辣木耳,都唔錯爸爸對羅宋湯很滿意,食材新鮮,鮮茄蓉多,湯很清新,健康之選。海鮮蕃茄意大利飯很快上枱,海鮮有青口,蝦仁,帆立貝,意大利飯吸收了海鮮味,加了蕃茄醬汁,提鮮不少。最後叫了焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫,香蕉切半,上面仲有焦糖薄脆好正,朱古力雪糕球再配忌廉一齊食窩夫好正,拌碟有朱古力薄片及咖啡凍,感覺新鮮
餐廳選擇都多元化,有西餐及中餐,帶爸爸去都一樣無問題