2023-12-22
天氣突然轉涼,最好就係打邊爐,阿仔係邊爐控,就話不如去附近那間火鍋店試吓!全店裝修充滿着古色古香味道,坐位寬躺,原來除咗可以食火鍋,仲有鷄煲可以食。不過我哋兩個最後都係揀啖啖肉火鍋套餐(成人$298/位),係3款肉中揀2款,我哋就揀咗(1)安格斯牛肩胛(成人-300g)同(2)日本白豚肉(成人-300g)。我哋轉咗鴛鴦鍋,芫荽皮蛋鍋再加$30要了胡椒豬肚筒🦴,鍋裡面有2嚿超級大的筒🦴!店員將那份牛肩胛同白豚肉擺上台,我哋已經覺得好「正」,份量又夠十足!基本上火鍋必吃的食材都齊備,啤酒、汽水、雪糕任飲任食!店員還推薦我飲一款椰子水,果然冇介紹錯!仲有呢度啲茶原來係荔枝紅茶!值得一提是這間火鍋店的店員非常有殷勤有禮,令人有賓至如歸的感覺!係OpenRice 訂位仲有八折,住喺附近屋苑都有八五折,認真抵食!
不過我哋兩個最後都係揀啖啖肉 火鍋套餐(成人$298/位),係3款肉中揀2款,我哋就揀咗(1)安格斯牛肩胛(成人-300g)同(2)日本白豚肉(成人-300g)。
基本上 火鍋必吃的食材都齊備,啤酒、汽水、雪糕任飲任食!店員還推薦我飲一款椰子水,果然冇介紹錯!仲有呢度啲茶原來係荔枝紅茶!
值得一提是這間 火鍋店的店員非常有殷勤有禮,令人有賓至如歸的感覺!係OpenRice 訂位仲有八折,住喺附近屋苑都有八五折,認真抵食!