香港人真係好鍾意新屎坑,愈多人排隊,愈新奇古怪,就會愈鍾意。作為年青新一代,我都會貪玩貪新鮮,最鍾意試,當然毒品犯法野唔會掂。 知道旺角附近開左間用熨斗熨肉既韓燒店,我決意要試一下,因為我朋友講得岩:「在家,我地連衫都唔會熨,宜家就要黎熨豬肉,太有gimmick了」。行到洗衣街,就有店員在派宣傳單張同贈品,我都拎左份,然後店員熱心指點我方向位置,好易搵到了。鋪頭入面裝修都係非常型格既,好raw咁,用上既係石磚牆同拉閘牆咁,好韓國呀 食物方面有韓燒燒肉、海鮮,亦都有d小食、主菜、鍋類等,配合番每個人既口味呢!我地叫左個熨斗烤壓$480,有五花腩、肥牛、牛小排、牛柳粒、雞髀菇、冬菇、翠玉瓜。原來係跟豬皮,但我地有個嘴挑外國朋友同本地朋友,所以我地問左經理,轉左要雞腎。各款牛肉肉質鮮嫩,而且肉味濃郁又juicy!最愛都係厚切既牛柳粒!呢世人都無熨個衫,今次就熨豬肉,我真心覺得好好笑就係咁將個熨斗放在五花腩上面四邊輪流壓一壓,令到個皮更加香脆,而且肉汁更鎖緊於肉入面。要左個水冷面,有條鮮果雪條,勁搞笑,有d九五搭八,哈哈哈。因為其實食完,條雪條都未溶,而且個雪條係咸既,同水果有d唔夾,不過令

熨斗烤壓
熨斗烤壓
醬油雞扒
熨.....肉
呢世人都無熨個衫,今次就熨豬肉,我真心覺得好好笑
熨.....肉
寒冰冰水冷面
要左個水冷面,有條鮮果雪條,勁搞笑,有d九五搭八,哈哈哈。因為其實食完,條雪條都未溶,而且個雪條係咸既,同水果有d唔夾,不過令到個湯keep到凍,而且面質還好,煙un咁,但湯可以多d味道,濃d同酸味多番d!
脆卜卜大圍手攪飯
脆卜卜大圍手攪飯
難得同朋友見面,玩味要多,所以叫左呢個整飯團來玩,真係覺得好有創意!客人自己將材料撈埋一齊,然後放入cone到扮雪糕!飯有蟹子、tuna、沙律醬、青瓜絲同脆米通(最鐘意脆卜卜口感),玩味勁味道又好,難得!
We never iron clothes but we iron meats.This is really hilarious!
2015-08-19