2024-04-21
WeBite Space.抵食健康新店2024要健康,首先就是不要OT!但如果一定要OT,就要選擇好食的健康的餐廳去支持整天的工作!今次開會去到中上環又要外賣番公司繼續作戰於是同事落力搵食搵到呢家 WeBite Space又真係好多選擇,而且新鮮乾淨仲以環保同健康為主題試左唔錯,味道同出品都幾好要OT作戰,一定要有杯加油咖啡!觀海梔子拿鐵:勁香花味,似茉莉與桂花之間,但香氣獨特,好好飲經典生椰拿鐵:椰子的油香包在咖啡之中,是回香式發放,淡淡的滲透整體感覺此店的咖啡出品質素不錯!雙重巧克力牛油牛角:口感外脆內軟,外層酥皮層次豐富,牛油味極濃,而且勁香朱古力味紅醋栗軟心撻:店員推介的新出品,口感幾好,因為忌廉醬很輕身,配上紅醋栗餡料,加以香脆朱古力撻,味道是不錯的主食特點:有紅米飯,有列明出品的卡路里,有得選清淡口味!我地點了2set share 再加2個野飲同2麵包,抵過去快餐店食!焗南瓜:勁甜,無油,好香好健康清炒奶白菜:好清,少油,而且夠香,有家的感覺粟米蒸水蛋:蛋是用了上湯湯的味道,所以夠香,而且非常嫩滑,當中又有甜甜粟米,口感不錯沙薑蒸雞:入味香濃,因為係蒸,少油,更健康黑椒穀飼
2024要健康,首先就是不要OT!
但如果一定要OT,就要選擇好食的健康的餐廳
去支持整天的工作!
今次開會去到中上環
又要外賣番公司繼續作戰
於是同事落力搵食
搵到呢家 WeBite Space
又真係好多選擇,而且新鮮乾淨
仲以環保同健康為主題
試左唔錯,味道同出品都幾好
要OT作戰,一定要有杯加油咖啡!
整體感覺此店的咖啡出品質素不錯!
主食特點:有紅米飯,有列明出品的卡路里,有得選清淡口味!
焗南瓜:勁甜,無油,好香好健康
清炒奶白菜:好清,少油,而且夠香,有家的感覺
沙薑蒸雞:入味香濃,因為係蒸,少油,更健康
黑椒穀飼牛仔粒:香辣惹味,肉質嫩,彈性強,口感正
牛肉粒飯:勁香口好食,不油,而有足夠味道,大推!
紅米飯:一D都唔硬,仲好香軟,夠晒健康食開「軟飯」,我中意!
小店的出品不錯,店長很親切
主打健康的小店,仲要幫你計埋卡路里
對在中上環OT的打工妹而言
真係好重要架!