2023-09-26
話說有個weekend,一個人出左銅鑼灣,完全無idea食咩好。行到去世貿附近,見到呢間一人燒肉,大大隻字寫住下午茶半價!嘩!weekend 仲可以半價?! 會唔會太好啊?! 就沖左入去試下😬⭐️全日燒肉套餐12款⭐️下午茶再半價12款全日燒肉套餐,大部份都係牛嘅配搭,有啲餐都有豬肉嘅,唔食牛嘅朋友都叫有個選擇。只不過咁,冇理由唔食牛㗎嘛😅我就叫咗個F餐,牛胸腹+牛板腱+牛舌,拼枝豆,再要咗個紫菜飯❤️❤️講真,真係好好食,自己有個爐自己燒,都好多地方有。但呢度嘅肉,我覺得調味得比較好食,同埋都肉質唔錯,唔會話好薄😬。配埋個超多餸飯紫菜嘅紫菜飯,真係同啲燒肉好夾!我即刻就再encore左個牛舌!(因為都係半價,所以一啲都唔肉痛😂)。另外值得介紹嘅係,佢有個調味架,嗰轉盤上面有好多醬料,我就咁數都有八九個選擇,佢仲有一張介紹,俾你參考👍🏻。唔鍾意醬料嘅話,就咁灑鹽都好好食㗎👍🏻👍🏻。不過個抽氣就好似唔係好夠力,所以間鋪入邊都幾大味。但如果半價食到嘔都係百零蚊,大味少少都接受到啦😂。另一個覺得好加分嘅位係,一人燒肉真係好適合社恐人士🙈,一個人好自在咁喺度燒,完全自得其樂👍🏻👍🏻😍,真係好正!
⭐️全日燒肉套餐12款⭐️下午茶再半價