2024-03-19
海鮮控🦞去Porterhouse吃Weekend Brunch ☺️表示很滿足~每逢週六週日供應,$598/位,兩小時慢慢坐可以擦餐飽🫶🏻餐廳位於中環蘭桂坊,內裝時尚優雅,座位十份闊落具空間感💗以自助形式供應,一字排開的各種意式/西式前菜令人賞心悅目,冰鎮海鮮全鋪在玻璃櫃裏🫶🏻無限量提供,讚讚!當日海鮮有龍蝦🦞丶生蠔🦪丶長腳蟹丶青口丶翡翠螺丶海蝦等等~超鍾意生蠔!細細隻但鮮味十足👍🏼 海蝦鮮甜滿分,仲有好多蝦膏~肉質爽彈,美味!龍蝦啖啖肉,除咗有冰鎮龍蝦🦞,另外有必飲嘅龍蝦湯,仲有好惹味嘅黑蒜龍蝦丶龍蝦酥&芝士龍蝦..💗龍蝦款超多。仲有多款熱盤,燒牛肉嫩滑so good !熱熔芝士薯條屋企人好鍾意,脆卜卜好香口。沙律配搭多,讚👍🏼各款芝士丶風乾火腿都好吸引。飲品方面,有各種組合嘅兩小時無限酒水暢飲可以加購💗另外Cocktail/Mocktail 選擇也多呢🍹至於甜品,都好吸引!當然要留肚啦。當日有Tiramisù 丶芝士蛋糕、蘋果批、特濃朱古力蛋糕丶麵包布甸丶carrot cake 多款經典試食甜品~我就特別喜歡Creme Brulee 蛋香味濃超彈滑☺️冰淇淋也不可錯過🍦超滑!咖啡口味好
我就特別喜歡Creme Brulee 蛋香味濃超彈滑☺️冰淇淋也不可錯過🍦超滑!咖啡口味好香濃。