2022-08-06
3小時free flow champagne & cocktail星期一至五返工咁辛苦,放假唔嘆吓點對得住自己,試問有咩嘆得過星期六一朝早就飲住champagne食個豐富嘅brunchConrad嘅brunch出晒名受歡迎,本身淨係星期日有一輪但因為太受歡迎所以星期六都開多一輪,🌍5月book都要7月頭先有位,但宜家星期六日都另外再開多輪2:30至5:30(咁樣都叫brunch?🤣)🌍🌙: 今次試過之後都覺得Conrad係"性價比之王",同半島嘅Felix或者凱悅嘅hugo's比較嘅話,佢地free flow champagne係要另外加錢,加完之後已經要過千蚊,最重要嘅係Conrad嘅main course係任點而唔係choose one服務🤵🏻♂️:真係不得不讚,完全會令你覺得呢啲先係五星級酒店既服務,侍應好好笑容,做野亦都唔會怠慢;廚師好主動介紹食物同配搭,見到我地想影相會將啲食物擺向一個靚啲嘅角度(例如隻片皮鴨)Main course👨🏻🍳:有6款main course但我地淨係揀咗4樣黎試1) Seafood on the ice 高質👍🏻,一坐底就會即刻上一盤,龍蝦肉嫩彈
服務🤵🏻♂️:
Main course👨🏻🍳:
有6款main course但我地淨係揀咗4樣黎試
1) Seafood on the ice
高質👍🏻,一坐底就會即刻上一盤,龍蝦肉嫩彈牙,蝦夠爽夠甜,青口夠滑,蜆夠大隻
2) Beef Tenderloin
全餐最高質👍🏻👍🏻,夠膽講呢塊牛柳完勝出面唔知幾多高級扒房嘅出品,肉嫩多汁而且好重牛味
3) Chilean Cod
高質👍🏻,煎到啱啱好唔會overcooked,所以肉質重係好滑而唔會鬆散
4) Aubergine Parmigiana
麻麻地😐,如果唔知係咩黎就咁食,淨係會覺得食緊一嚿好淋好多芝士嘅野
Buffet🍖:
想講幾樣係好多buffet都無嘅野,例如片皮鴨、乳豬、即整意粉、即整risotto,質素就正正常常但buffet有呢啲野食已經係加分
🥂🍾:
最後想講free flow champagne,侍應係會不停咁幫你refill,只要你未走佢地都會不斷refill,絕對唔會慳