2021-04-29 719 瀏覽
次次行過去海濱都聞到好香pizza味。趁weekend黎食個late lunch。避過人流又可以好好chill下。😊近期興起omnipork。餐廳都有個omnipork menu。揀左個omnipork salad試下。沙律主要用上羅馬生菜新鮮爽口。omnipork感覺好得意食落都係似豆類製品。配埋芝麻醬同炸蒜味道香口。sauteed octopus & chorizo。八爪魚厚身得黎好軟熟。而吸盤位就好爽口。雙重口感好有趣。配埋西班牙辣肉腸少少辣好惹味。見到好多款pizza都好吸引。最後揀左signature piggie pizza。批底厚薄適中。肉腸火腿洋蔥甜椒芝士好多種配料。有咸有甜令味道有唔到層次。下次要試five cheese pizza。😋tiramisu甜度適中唔會過甜。mascarpone cheese打得軟滑。最鍾意就係lady fingers夠濕潤有濃濃咖啡味。自己一個都可以食哂成個。

配埋西班牙辣肉腸少少辣好惹味。

2021-04-25