2023-09-09
The Oyster Hous真係一個好出色嘅地方!上次同班friend一齊去試食,我地完全被震撼到!😍佢哋嘅Brunch只係$399,但絕對係物超所值,因為好多野食!😋😋😋Appetisers🦪新鮮空運生蠔- 韓國蠔— 食落去有啲海鮮嘅香郁感。🌊 挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果— 調味不會太鹹, 鮮果用上柚子,好清新!🦐海鮮刺身塔有中東米同泡菜醬汁— 鮮蝦同魷魚份量都幾多,泡菜醬汁辣辣地都幾得意! 🐙西班牙八爪魚配白豆薯肉沙律— 八爪魚好彈牙,都幾出色。🐷鴛鴦紅酒燴豬臉肉同黑松露薯蓉— 真係開胃菜裡面嘅大亮點!紅酒燴豬臉肉好juicy,加埋黑松露嘅香氣,一試就上癮!🦀️自家製蟹餅— 表面炸得香脆,有芝士拉絲🧀️!Main course 🦆油封鴨腿同黑松露薯蓉— 鴨腿煮得剛剛好,外皮脆又肉嫩多汁。同埋黑松露薯蓉一齊食,超享受嘅組合!🐂烤牛骨髓同和牛肉眼粒— 牛骨髓濃郁滑膩,可以直接塗喺麵包上。和牛肉眼粒鮮嫩得嚟口,一咬即化,好食到暈!🍖🥩😋Dessert 最後,我哋嚐咗甜品拼盤,真係好靚好好味!檸檬撻酸酸甜甜,白酒煮梨有淡淡嘅甜味。拖肥香蕉蛋糕有好豐富嘅口感,真係完美的句號!🍨🍋🍐總括黎講
Appetisers
🦪新鮮空運生蠔- 韓國蠔— 食落去有啲海鮮嘅香郁感。
🐙西班牙八爪魚配白豆薯肉沙律— 八爪魚好彈牙,都幾出色。
🦀️自家製蟹餅— 表面炸得香脆,有芝士拉絲🧀️!
Main course
Dessert
總括黎講,呢間餐廳食物有質素,款式特別,絕對可以回頭!🌟🍽️👌