2023-02-16 66 瀏覽
今個週末真係好開心朋友帶我嚟食,真係非常滿足又好食。🖐️首先睇下假日嘅午餐有啲咩:煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律西班牙火腿肉拼盤西班牙香蒜辣肉腸虎蝦扁意粉原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉Tiramisu當中我覺得最值得一提係⭐牛油果藜麥沙律⭐。佢上擺碟嘅形狀好得意,佢係將牛油果藜麥同埋三文魚壓成一舊固體。最上面層係三文魚,下面就係牛油果同藜麥。最上面仲有塊檸檬調味。咁食嘅時候好自然就會食三文魚先,三文魚拌著酸酸味味嘅檸檬好開胃;然之後就到牛油果,非常之軟綿綿嘅質感,好飽肚充實,再加埋啲藜麥更有口感。😚其次就係⭐原條照燒鰻魚意粉⭐。首先一個係日式mix西式嘅菜式所以都幾特別。鰻魚係原條上嘅擔擔肉真係好足料,味道亦都唔差,有出面和風料理嘅水準。意粉其實都幾好食,我好鍾意呢一種扁意粉嘅質感,食落夠林身唔會銀胃索,曬啲汁啱啱好。😌
今個週末真係好開心朋友帶我嚟食,真係非常滿足又好食。

🖐️首先睇下假日嘅午餐有啲咩:
煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律