2022-05-29
Saturday Vibes~難得好天,特別搵咗間有露天坐位嘅打卡餐廳。餐廳樓底高又空曠,可以舒舒服服嘆杯靚咖啡,享受weekend。❤️全日早餐超級豐富,有炒蛋,牛角包,煙肉,香腸,炒雜菇,煙三文魚,沙律菜,日式可樂薯餅。炒蛋香軟,蛋味豐富。特別喜歡日式可樂薯餅,外脆內軟,仲有甜甜的紅蘿蔔絲,少有ADB嘅配搭。🧡炸軟殼蟹牛油果比高包炸軟殼蟹有手掌咁大隻,咬開鬆軟又蟹味濃郁。配上健康嘅比高包,煙煙韌韌,入面仲有開胃嘅牛油果醬,配搭fusion又好味。💛煙三文魚•西柚•橙沙律Share dish 兩人分剛剛好,清新沙律配上意大利黑醋,西柚及橙酸酸甜甜,份外開胃,作為starter一流。💙打卡專用• 白上一片啡好鍾意佢嘅奶味,一飲就直覺覺得係日本牛奶,特別香滑。打卡末必好eye catching,但下次再來我一定會再飲。🤎比利時朱古力唔會死甜,又唔會濃到苦,恰到好處,飲到朱古力嘅可可香。💜焙茶花花蛋糕食用花做裝飾,焙茶味都好出,蛋糕切開有幾個層次,食落唔同質感,入面有陪茶啫喱,細細件但十分精緻。💚特濃抹茶生巧克力撻作為抹茶控表示好好味,我仲外賣多一件。topping 嘅cream,餅底,夾心
❤️全日早餐
🧡炸軟殼蟹牛油果比高包
💛煙三文魚•西柚•橙沙律
💙打卡專用• 白上一片啡
🤎比利時朱古力
唔會死甜,又唔會濃到苦,恰到好處,飲到朱古力嘅可可香。
💜焙茶花花蛋糕
💚特濃抹茶生巧克力撻
作為抹茶控表示好好味,我仲外賣多一件。topping 嘅cream,餅底,夾心生朱古力,味道都好一致,清幽茶味,特濃抹茶味真係好有日本感覺。