2020-03-18
最滿意嘅生日飯!老公之前同朋友食過,話一試難忘!我心諗:有冇咁誇張呀,點知真係充滿驚喜!好滿意!首先,餐廳送嘅包...竟然係有原個燒蒜頭!好香好野味!左邊係牛油,右邊係olive oil配酸瓜,有酸瓜好開胃,完全中和左油嘅感覺。個包係好熱,外脆內軟...我同老公話咁快就K.O左最正係!佢地見我地食完,即上多左碟比我地再食前菜我地叫左2碟,第一碟係牛油果沙律!表面睇落平平無奇,個賣相黎到都有d失望!點知芝士入面係有一粒粒嘅白粟米!日本餐廳食得多!西餐真係第一次食!原來係可以咁夾。牛油果好滑好靚,蕃茄新鮮飽滿,白粟米同小小嘅唔知係米洋蔥碎,令到芝士同牛油果食落一d都唔膩。出色!第二碟前菜,一黎都係覺得賣相一般啦🤪辣牛肉腸!一食就知係佢地自製,係出面未食過嘅味道!辣味控制得好好,冇遮蓋牛肉味,伴碟嘅沙律普通。主菜上前,佢地先幫我地一人換左隻大熱碟!溫馨提示,隻碟真係好熱🤪😂我多手摸左下。牛到啦!我地叫左USDA Rib eye 13onz. 佢地比一比你睇之後會幫你切埋條!好細心!medium rare, 真係做得好完美!第一刀切落去,心諗把刀咁鋒利,咁好切嘅!點知食落真係咁淋!和牛咁嘅口感
13onz. 佢地比一比你睇之後會幫你切埋條!好細心!medium rare, 真係做得好完美!第一刀切落去,心諗把刀咁鋒利,咁好切嘅!點知食落真係咁淋!和牛咁嘅口感,但係牛味一流之餘而唔係得脂肪個隻!食過咁多間!真係佢最好味!牛扒個面煎得好香,咩都唔洗加,只係小小鹽就已經足夠。
佢仲要有個小炭爐咁上,令你嘅牛係唔會凍左!佢嘅炭係好細粒嘅碎炭,食到最尾牛係會由medium rare變到medium. 但都完全冇改變到佢好食嘅程度!普通已經咁!下次真係要試下貴個隻有幾勁先!