2017-06-10 73 瀏覽
今日約左人黎依間餐食晏晝,上open rice搵餐廳,見到都唔錯又近屋企,就揀黎試啦🤔一入到去,個環境唔錯好舒服、好大,可能早到啦,起初唔太多人,坐底左之後,職員好快就俾個餐牌我,同埋話我知今日餐湯係甘荀湯,再俾兩杯水我地。幾鍾意餐廳簡單ge裝飾之後,我地分別叫左依兩款食物,午餐包餐湯、沙律同飲品我叫果個係卡邦尼意粉🤔個碟就好大啦,個量就唔係好夠,同埋友人見到我個碟缺左一角(缺角就無影到啦,希望餐廳都會改善依一點),佢話如果外國就唔容許餐具咁樣,有待改善🤔不過味道上都接受到,只係食落口,意粉較乾身,同埋都係食幾啖就無lu,唔係好夠我食反而覺得個餐湯唔錯係主菜上略為遜色同量少~加插多樣野,中間等友人時,電話唔知咩事接收唔到whatsapp,試開wifi,見到餐廳有Mr Roght_Guest Wifi,就問職員啦,職員好好人走去拎張卡片,指個密碼俾我,等埋我用到wifi先走開,依點值得欣賞解決左我驚友人搵唔到我ge問題

之後,我地分別叫左依兩款食物,午餐包餐湯、沙律同飲品

時日餐湯-甘荀湯配沙律
微辣雞肉螺絲粉
午餐配蘋果汁
卡邦尼意粉

反而覺得個餐湯唔錯係主菜上略為遜色同量少~
解決左我驚友人搵唔到我ge問題
2017-06-10