2006-06-10
大家好,其實係之前係呢度試過tea set, 都覺得唔錯呀~之前都曾經來過食dinner,不過係即興,冇訂位,就坐o左裹面。但係見到出面咁靚,所以今次預先訂位,仲request要坐露台座位。一行二人,order o左一份tea set for two。兩杯凍妤奶茶先到,先o黎降o下溫先。Tea set 好快就上台啦,嘩,好靚呀,忍唔住同佢影黎張大特寫咁,合照當然也不會放過啦。Tea set有以下美食:- 一客任選Pizza ~ 我o地點o左BBQ Pizza - 餡料包括腸仔、火腿片、甜辣椒等,pizza底硬度適中,都幾脆,唔會太淋,唔會焗得會太燶。- 煙三文魚卷,一片三文魚卷,可惜三文魚顏色唔夠新鮮,未有hotel水準。- 炸軟殼蟹及炸雞翼–前者多肉好脆,後者d皮及有少少燶, 記得要加檸檬汁呀。- 兩湯匙Cherry cheese bun –兩口吃晒,味道一般,口感不及傳統o既蛋糕。- 檸檬餡餅–餅底好結實,食落口感唔錯,而且甜甜酸酸,不覺溜。- 意式多士配風乾火腿–風乾火腿及芝士各一片鋪在小型多士上,不會太鹹,剛剛好。- 火焰雪山蛋糕–仲有枝朱古力棒棒橫放係頂,又靚又好味。- 兩杯
Tea set有以下美食:
- 火焰雪山蛋糕–仲有枝朱古力棒棒橫放係頂,又靚又好味。
- 兩杯飲品
雖然每樣份量少少,但是我們都已經好飽啦。
雖然今天天氣好熱,但坐落個人都好涼快,也不覺悶熱。因為係古舊建築o既露台座位對住個海景,有d海風吹埋o黎,好自由,好舒服,好relax,露台天花頂都仲有把好得意o既西式吊扇, 此處絕對係一個閒聊o既好地方。只可惜餐廳旁邊正好有地盤工程,有點兒大剎風景……始終唔同hotel, 雖然有冷氣,但是似有被困係石屎森林o既感覺。