2020-11-02 65 瀏覽
今次你就嚟到位於銅鑼灣同天后中間,好近中央圖書館嘅一間專食生蠔嘅餐廳。呢度呢系因為都真係見到好多個Instagram嘅廣告呢去Sell呢度可以有$9/1隻生蠔咁抵。咁都真係幾抵食嘅,我哋只係需要帶一支白酒,就可以用加購㗎 $50去玩一打生蠔。咁就唔算大隻,唔算話好creamy,即係唔係我最鍾意食嗰隻啦。但係都幾抵食。支白酒呢就非常之唔好飲。我去vivino呢個app check呢,佢得2.1分。如果酒牌寫得清楚啲,我就唔會叫呢支酒喇。另外叫咗一個半隻龍蝦配粗薯條,你會見到Menu嘅設計呢一個「配」字係非常之大隻嘅。真係好有趣嘅餐牌設計。咁我嘅partner就覺得個薯條唔算好食啦,因為你都好粉,無薯仔香味。咁我哋覺得最好食呢就係呢個美國肉眼扒啦,味道呢係牛味好重,煎到好重香味,垂涎三尺最後呢就留意到呢度嘅牆呢,就用咗酒木箱去裝修。但係就留意到有一個法文 château 好似串錯字(餐牌上面果個木板 châeau)有冇人比到答案我點解會咁嘅。

Oyster

如果酒牌寫得清楚啲,我就唔會叫呢支酒喇。
White  wine

Lobster  配  fries