2017-09-29 141 瀏覽
星期三,係辛勞既一星期之內梗係要放鬆一下!所以就約左朋友黎Mini Club 試個二人套餐,飲下酒吹下水。一入門口就見到Wine in the City,真係超適合我呢日既心情,酒應該係我人生不可劃缺既一樣野!餐廳中間仲有一棟倒轉左既巴黎鐵塔,好有Feel,而且窗出面既view都好空曠,唔會有壓逼感。主角終於到,一黎到緊係上左白酒同埋Nuts先,再慢慢等主菜,而呢枝酒係二人餐包埋,正!一枝白酒二個人黎講其實都足夠!有白酒又點少得肥美多汁既生蠔,食落淡淡海水味,唔會好heavy,配埋白酒真係好夾。生蠔之後仲叫左海鮮拼盤,超常足料,鮑魚,龍蝦等等,食呢兩個海鮮盤已經飽左8成!真係估唔到一間Club 既野食會咁出色,海鮮正,熱食都唔差,牛扒medium肉質好軟腍,食落好濃既牛香味,焦糖表面好香脆食到呢到已經好飽,但估唔到竟然仲有個甜品塔!!靚到唔捨得食,職員仲會係下面放乾冰,不斷有煙沖上去,影相真係一流,而且每款甜品都好精緻,食得又望得!非常滿足的一餐

一枝白酒二個人黎講其實都足夠!

食到呢到已經好飽,但估唔到竟然仲有個甜品塔!!
2017-08-30
  • 海鮮,酒,熱食