2016-09-21
今日同朋友約左去佐敦食飯,其實本身唔知食咩好,一出地鐵站竟然俾我地見到對面有間風月堂,環境望落好舒服,大家決定入去試一試。我地一行六人order左2份 set Dinner,包括( 燒法式牛柳伴鵝肝多士配燒汁 ,鮮露筍帶子紫蘇醬天使麵伴煙三文魚)。2份廚師推介食物,(鮮蕃茄菠菜焗千層麵,8oz 美國肉眼)。先講2份set Dinner 係其中兩個朋友話一定要order,原因係佢地杯跟餐咖啡講到明係UCC咖啡,朋友試過話真係沖得好好,好香,重話尼重咖啡味道係香港好少地方飲到。而個牛柳鵝肝多士同帶子紫蘇醬天使煙三文魚 個醬汁好特別好好味。另外個千層麵真係值得一讚波菜、蕃茄同個麵係一層一層咁疊上去,食落味道非常之夾,真係唔錯。而個肉眼我地叫了七成熟,上菜時啱啱好,肉質好林非常JUICY加埋D配菜真係冇得頂!!!!!! 食完己經好滿足!侍應再推介我地試過甜品Apple Crumble!!食完之後大大滿足!!埋單每人都只係百幾蚊,食滿$350用Citibank咭找數重有拆添,抵呀!一定會再約朋友嚟食