2024-12-17
諗好聖誕去邊慶祝未呢?上星期去咗美麗華商場內嘅Mooo!食扒,係高級扒房wooloomoolo嘅姊妹餐廳,肉類有一定保證,但價錢相宜好多,整體性價比好高!環境都好靚,坐得舒服,而且已經有聖誕佈置,成個vibe幾好!佢逢星期日至星期四都有個Surf & Turf Set dinner,有Starter + Main Course $395,好抵!不過我哋星期五去,a la carte選擇都好多。呢度嘅牛扒全部經過28日濕式熟成,揀咗澳洲穀飼200日安格斯M3肉眼扒($435),肉眼肉味濃郁,經過濕式熟成,肉質嫩滑柔軟,食落有肉汁!薯條($55)都外脆內軟,好食。除咗扒類之外,呢度仲有好多sharing plates , eg 意粉、飯、青口、春雞等,特別推薦比較少見嘅原條牛骨髓慢煮牛腩威靈頓($288)!大廚將燉煮過的牛腩與炭燒過牛骨髓,包裹在金黃香脆嘅酥皮內焗製,牛腩燉得好鬆化,食嘅時候再舀一羹牛骨髓放喺面,連埋酥皮一齊食,脂香十足又口感豐富,必點!Smoked Salmon Salad ($108)有煙三文魚、炸過嘅ham、鵪鶉蛋、炸薯仔粒,加埋新鮮爽脆嘅沙律菜,開胃清新!呢度嘅Co
呢度嘅Cocktails選擇都好多,今個月仲有兩款聖誕限定嘅飲品,不過我哋就試咗2款餐廳招牌以茶入饌嘅Tea-tails 。
🐉藏龍($98)
Tarsier粉紅氈酒、紅茶、火龍果、乳酪,香濃果香,好容易入口!
🍊遍地黃柑($98)
Two moons四季柑氈酒、桂花烏龍茶、蜜糖、檸檬,估唔到呢個配搭都幾夾!