2020-04-03 903 瀏覽
由於work from home,這陣子都在家附近覓食,剛巧發現這家獲得許多好評的餐廳,馬上心郁郁想試!是日差不多2點才入座,完全不用等位~不過到2點這店也沒有下午茶,只提供午餐,相比其他同區的食肆,吸引力稍減,因為一個午餐也不便宜!貴起上黎可以超過一百蚊!不過一分錢一份貨,我試的呢個牛油蜆肉意粉係有水準的!初時睇menu以為係牛油炒,即「令」身無汁的那種,上桌時竟見有汁!初嚐後發現味道不俗,至少平日無試過呢隻汁!意粉的份量也OK多,且彈 牙,不是那種茶記烚到發脹又淋的意粉!只是假如收呢個價錢,而且店家又行貴價少少的西餐路線,我就期望佢地的蜆肉都會比較新鮮,可能係連殼那種,如今只是雪藏的那種…蜆肉量多,但口感一般…值得一提的係跟餐的粟米湯都應該係自家製,唔係罐頭貨~同場見對面桌的芝麻雞翼配烏冬幾香口又大碗咁款,下次要黎試下!

初嚐後發現味道不俗,至少平日無試過呢隻汁!
值得一提的係跟餐的粟米湯都應該係自家製,唔係罐頭貨~
2020-02-19
  • 牛油蜆肉意粉