2022-11-14 476 瀏覽
今晚冇煮飯,就落去屋企附近嘅Wow Lab試吓佢嘅炸雞。店舖裝修簡潔帶有少許文青氣息,餐廳面積雖不大,但樓底夠高空間感十分一啲壓迫感都冇,整體都坐好舒服。Menu以炸雞為主,亦有少量其他食物如意粉、飯或burger。今次我哋就叫左份炸雞set,一個包,同一個雞亦拼盤。本來只係打算醫肚,但食完真係wow一聲😲,估唔到原來普普通通一間快餐店嘅食物原來可以咁出色👍🏻👍🏻 每樣食物都超出預期,樣樣都有質素誠意推介👌🏻👌🏻招牌雞翼拼盤 WoWLAB's Wings Platter $98拼盤有12隻單骨雞翼🍗,雞翼有醃過好入味,炸粉適中唔太厚,炸嘅時間都啱啱好,鬆脆得嚟冇overcook,肉質依然保持嫩滑,出色!雞翼有2款滋味,1款(應該)係士拉差醬,少少酸又帶點辣好惹味,另一款係原味,另有兩個醬汁可以點,一個係茄汁另一個係蜜糖芥茉醬,兩個都勁好味!拼盤仲有炸洋蔥圈🧅,我想講好耐冇食過咁好食嘅炸洋蔥圈,鬆脆唔在講, 炸粉下嘅洋蔥🧅係啖啖肉非常飽滿,原因係佢哋會切頭切尾同只選用洋蔥中心較厚肉嘅地方,可見店主對食物質素係有要求。另外薯條🍟都炸得好香脆,點埋啲dips又再度加乘🤤滋味脆雞套餐 WoW

另外薯條🍟都炸得好香脆,點埋啲dips又再度加乘🤤
招牌雞翼拼盤

滋味脆雞套餐 WoW Fried Chicken Set $66
套餐有兩件雞(一上脾一下脾),一個薯條/粟米,一杯飲品。因為拼盤已經有薯條所以點左粟米。炸雞皮脆肉嫩,絕對出色過連鎖炸雞店,而粟米🌽亦都非常香甜,啲個餐一人份量啱啱好。
滋味脆雞套餐

WoW豬扒包 WOW PORK CHOP BURGER $78
啲個豬扒包真係不得了,包皮軟硬適中帶點煙韌,豬扒夠晒淋夠入味,配菜有腌蘿蔔青瓜,仲有洋蔥絲,加上秘製醬汁(味道有啲似泰式沙爹醬),成個包嘅味道好豐富,酸酸甜甜又帶輕微嘅辣,我覺得佢應該可以自己開一條line淨係賣啲種burger🤪 必試推薦。
WoW豬扒包

順帶一提,所有食物都係即叫即製,確保所有食物都係新鮮製造熱辣辣呈上,抵讚👍🏻👍🏻

總結:沒有預期,點知超出預期。所有食物都做得出色,價錢亦唔算太貴,絕對係一間有誠意嘅快餐店。

P.S. 餐廳仲有提供酒類飲品,happy hour時段一杯Stella 都只係$38,仲要係買二送一😳 放工放學過黎happy hour 叫份雞,飲番幾杯啤酒吹下水真係冇得頂!

食物:❇️❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️❇️