餐廳: 稻香 (翠怡商場)
資訊:

2022-12-07 734 瀏覽
好耐冇坐低食點心啦,經過呢個商場,原來有茶樓,於是入去飲茶一入去發現已經再冇侍應幫忙加水,而係變左每枱都有獨立一部機 自助煲水自助加水,而且改用了QR code落單 點心依然有很多選擇,平日仲會有幾款點心有特別優惠,$12.8就食到,例如XO醬蘿蔔糕,炸雲呑,小籠包,蒸陳村粉,等等…。XO醬蘿蔔糕外脆內軟,微辣惹味,而且唔油膩,正。小籠包皮夠薄而且夾起都冇穿到,一口咬落去都有爆汁調味都夠味。椒鹽魷魚鬚賣相金黃,份量都幾多。粉漿薄而脆,食到咸蛋黃既味道,十分香口。加上魷魚唔韌,值得一試!。炸雲呑賣相一般,顏色太深色又好似索左好多油,食落超級乾。大良脆奶卷呢個有啲失望,以為係外脆內軟同有奶香,但上枱即食都覺得太凍,係好脆但十分油膩,味道只食到油味…總結:整體性價比都幾高,可以“得閒飲茶”!不過對炸物類有點失望,感覺偏油膩(但咸水角係好食!)
好耐冇坐低食點心啦,經過呢個商場,原來有茶樓,於是入去飲茶

。XO醬蘿蔔糕
外脆內軟,微辣惹味,而且唔油膩,正

。小籠包
皮夠薄而且夾起都冇穿到,一口咬落去都有爆汁
調味都夠味

。椒鹽魷魚鬚

。炸雲呑
賣相一般,顏色太深色又好似索左好多油,食落超級乾

。大良脆奶卷