2001-03-18
我因為晌尖沙咀返工, 日日食lunch都要R爆頭, 有次行到亞士厘道, 見到Buddy's 環境好好, 又唔使等位(呢樣至正, lunch時間有限, 梗係唔想等晒d時間啦.) 以為d價錢會好貴, 但睇menu話一個set lunch唔使$50, 咁咪試下無妨.我大大話話都去o左buddy's十次八次, 包括lunch同dinner. 覺得D食物好好味係我去過咁多間美式餐廳最正的---- Salad 夠fresh, 又多sauce揀, 幾冷門的bluecheese係我既favour. 主菜首選燒雞及baby ribs. 如果你食得慣d美式燒雞又老又鞋的話, 佢d燒雞就比較入味d, 唔似d其他咁又老又鞋又淡茂茂. Baby ribs 就very good啦, 又juicy又唔"痴"牙. 甜品我就最鍾意cheesecake啦. 同文華既有得揮, 仲大件過佢添. 記住唔好獨食呀, 會滯死無命賠傢. 仲有仲有, D燒魚唔錯, low calories, 無落牛油同芝士, 唔"溜". 最o岩OL食.