2019-08-30 89 瀏覽
今日同朋友再次喺元朗搵嘢食,雖然好近yoho,但係竟然咁耐都未食過呢一間餐廳。我哋預先book咗枱,服務員非常之好禮貌,幫我哋推門,又為我哋整理座椅,又細心介紹餐牌上面嘅唔同食物。我哋叫左一個dinner set,同埋一個意大利飯,亦都加咗一個梳乎厘pancake做甜品。首先上嘅係杯cocktail,只需要加40蚊就可以有啦!杯cocktail叫做peach blossom,佢係沙冰嚟嘅,所以溶得非常快,但係賣相真係一流!而且服務員嘅服務真係非常好,佢提醒我哋呢要快啲飲咗佢,如果唔係會好快溶曬。亦都見我哋兩個人飲,畀多咗支飲管我哋,非常細心。呢杯cocktail嘅味道偏甜,而且凍冰冰,飲落相當好。南瓜湯南瓜湯味道偏鹹,配上炸煙肉粒,所以都有肉既鮮甜。南瓜湯本身都幾creamy,食到有少少嘅南瓜蓉,相當推介!前菜Chicken Quesadillas咁佢包括咗一啲嘢雞肉啦菜啦同埋佢有三個唔同嘅醬汁蘿分別係牛油果sour cream 同埋蕃茄蓉粒作調味。感覺係幾清新,而且配上牛油果同sour cream,更加覺得refreshing,個味道相當開胃,酸酸地, 配上小小雞肉嘅鮮味,我覺得係好

呢杯cocktail嘅味道偏甜,而且凍冰冰,飲落相當好。

南瓜湯

前菜Chicken Quesadillas
咁佢包括咗一啲嘢雞肉啦菜啦同埋佢有三個唔同嘅醬汁蘿分別係牛油果sour cream 同埋蕃茄蓉粒作調味。感覺係幾清新,而且配上牛油果同sour cream,更加覺得refreshing,個味道相當開胃,酸酸地, 配上小小雞肉嘅鮮味,我覺得係好balance嘅菜式。

蟹肉意大利飯
其實食落係幾漏㗎,因為都真係好多cream,同時因為個醬汁都比較杰。但係都真係食到有蟹肉嘅鮮味,材料方面真係豐富,一啲都唔慳。而佢個份量都非常十足呀,食到我同朋友非常之飽😂

香煎比目魚配蘆筍焗薯
呢一個main course真係非常完美。
佢個比目魚非常之厚,食落彈牙,所以可以想像到嚿魚係新鮮同好厚肉。
佢個薯餅有麥當勞薯餅嘅感覺,但係加入咗 蘆筍入去,令到個味道更加清新。喺面頭脆脆地硬硬哋,亦都好有口感。個人就覺得個甜椒汁同個配菜都幾夾嘅,而忌廉汁同比目魚呢亦都非常之夾。我會覺得係一個相當高質嘅main course

除咗跟餐送嘅gelato之外,我哋都叫咗一個梳乎厘pancake。賣相相當一流,個紅豆配柑桔甜甜酸酸嘅味道配搭唔錯。梳乎厘pancake我就好鐘意,佢唔係重空氣感,食落係有飽肚嘅感覺,甜味適中, 不過少啲cream就會更健康啦,整體都幾推介呢個甜品

我同朋友兩個人食咗五百幾蚊,我其實好少寫咁長嘅食評😂但係呢個價錢食到咁多高質素嘅食物,我覺得係非常之超值,亦都係一個好滿意嘅用餐體驗,所以都好推介大家去食!