2015-12-08
Yoho Mall 完成裝修之後第一次正式去搵食商場裝飾好愛麗絲feel型點唔通真係型到一個點真係好大好多食肆但係我和老公始終都係不折不扣的 Korean fans所以其實我都預咗佢會揀 Korean BBQ新麻蒲平日差唔多八點我見其他中西日嘅餐廳都已經冇乜人排隊唯獨是呢間新麻蒲仍然見到人龍門口攞飛再等位通常一係平一係好食咁香港人先會繼續等今次我又驗證下呢個黃金定律先好多免費添食Kimchi 好味仲有好多沙律菜最特別係芝麻沙律醬等位嘅時候一早已經諗定左要海鮮加牛或豬肉套餐 568分量幾多夠我地兩至三人食其實套餐裏面已經應有盡有:有芝士生蠔特製黃油醬帶子硯貝海蚌香辣八爪魚新麻蒲護心肉特級霜降牛肉一開始首先燒海鮮大大隻元貝旁邊有啲沙律醬帶子厚肉又彈牙好鮮味見到好多芝士鋪面原來個底係生蠔好彩BBQ 完冇變到蠔豉啫硯貝海蚌燒佢哋真係好驚險一邊燒原來d 殼系會周圍彈我都被擊中幾次同埋好容易 overcook要俾啲心機慢火燒有時候oppa 行過都會幫我地轉一下因為一睇就知我係地獄廚神一隻隻八爪魚好搞笑我鍾意燒到乾乾地身食有d焦香特級霜降牛肉新麻蒲護心肉質素真係好好雪花分布平均燒一陣已經聞到好香牛肉
第一次正式去搵食
商場裝飾好愛麗絲feel 型點唔通真係型到一個點 真係好大好多食肆
但係我和老公始終都係不折不扣的 Korean fans 所以其實我都預咗佢會揀 Korean BBQ
新麻蒲平日差唔多八點
我都被擊中幾次
同埋好容易 overcook
要俾啲心機慢火燒 有時候oppa 行過都會幫我地轉一下
因為一睇就知我係地獄廚神
一隻隻八爪魚好搞笑
我鍾意燒到乾乾地身食
高營養低脂肪
減肥或者段練肌肉人是最啱食 仲有近期hit 爆嘅火山炒飯
我最鍾意睇店員消火山gor下 睇住啲cheese慢慢溶化
我本身勁鍾意食芝士
每一啖飯都食到有泡菜同芝士好好味 甜品同埋飲品都要另外 order
叫左顏色色彩繽紛嘅
藍天檸檬汽水 28 女人仲有第二個胃可以share 甜品
我哋就叫左個藍莓芝士雪花冰
到成$100架
不過份量真係好大呀喂
有新鮮嘅藍莓同埋大大粒嘅cheesecake 我都係第一次食呢個配搭
好有創意喎
絕對係百分百韓冰感覺