2020-08-31
大家今日見到我呢一set餐具就知道我今日晏晝出去食好嘢,搵食搵到去紅磡,喺黃埔地鐵站出左去行咗大概5至10分鐘嘅路程,就嚟到呢間高水準嘅西餐廳左邊個杯好似檸檬水嘅係Classic Martini$88,佢係由Gin, vodka, olive and lemon twist溝成,其實都算幾易入口,又唔會太傷喉嚨右邊啡色嗰杯就係Chocolate Factory$68,係由chocolate syrup ,milk and cream 混合而成,你杯朱古力比起平時嘅朱古力係更加細滑蟹肉鮮味濃郁,忌廉汁又唔會太滯,而闊條麵非常有咬口,下次一定要加錢試埋呢度自家製嘅闊條麵蝦肉爽滑彈牙,仲有好多蒜頭同埋辣肉碎撈埋個扁麵一齊食,非常開胃牛扒配Martini,真係人生一大享受呢度嘅薯格真係值得一讚,啱啱嚟到嘅時候,非常香口,就算擺凍咗一陣先食仍然都係咁脆,仲要一啲都唔油添兩隻太陽蛋水汪汪咁,非常吸睛牛扒我哋就叫咗五成熟,食落口感啱啱好,而餐廳只係用啲鹽調出牛肉真正嘅味道,果然一塊靚嘅牛扒係唔需要其他醃料最後仲有杯凍咖啡,同埋我哋加咗$18要埋甜品平時對芝士餅嘅了解就係覺得佢非常結身,食一兩啖就覺有
右邊啡色嗰杯就係Chocolate Factory$68,係由chocolate syrup ,milk and cream 混合而成,你杯朱古力比起平時嘅朱古力係更加細滑 蟹肉鮮味濃郁,忌廉汁又唔會太滯,而闊條麵非常有咬口,下次一定要加錢試埋呢度自家製嘅闊條麵
最後仲有杯凍咖啡,同埋我哋加咗$18要埋 甜品 平時對芝士餅嘅了解就係覺得佢非常結身,食一兩啖就覺有好飽嘅感覺,但呢度嘅芝士餅係一啲都唔滯,感覺清新,豆腐味配埋黑色嘅芝麻醬,濃淡相交,絕配!