2014-02-05
今日同朋友閒逛旺角,行到肚餓餓但又唔想成日食黎食去都係個啲野,於是就開始四圍搜索下有冇特別既餐廳。行到瓊華,見到Pancake colour既廣告牌,見個餐廳名咁特別於是上去睇下有咩食。開頭以為會係一間甜品舖,但上到去發現呢間餐廳既食物種類有好多,所以決定入去試試。餐廳內裝修亦好特別,擺左好多唔同款式既坐椅,有別於其他普通西餐廳。望下個餐牌發現有好多野都想試,雖然我地得兩個人,但都叫左好多野食。羅宋湯-酸酸地好開胃,而且湯有好多雜菜,可以中和番全肉既主菜西冷牛扒配薯菜-薯條份量好多,我地揀左黑椒汁,薯條點黑椒汁好好味;牛扒叫左8成熟,剛剛好,唔會太韌亦唔會太'林'芝士肉醬焗薯條-肉醬份量足,可以點晒所有薯條,最愛係食上面層芝士鐵板豚肉飯-醬汁同豚肉味道挺夾炸魷魚鬚-炸粉唔會話好厚,咸淡適中,魷魚鬚既份量多,yummy!德國芝士腸-本身有配一個醬汁,但我覺得唔點都可以法國芒果班戟-芒果唔係直接包係班戟內,而係另放碟上,芒果幾甜,班戟伴雪糕簡直係絕配,為今餐畫上左個完美既句號至於飲品方面,我地叫左一杯凍檸茶同一杯曲奇脆米朱古力,味道不錯,可惜我地實在食得太飽啦,飲左半杯左右就無飲
鐵板豚肉飯-醬汁同豚肉味道挺夾
德國芝士腸-本身有配一個醬汁,但我覺得唔點都可以