2022-12-28
上星期同朋友收工行過遠處望到「香港人」三隻字 俾佢既畫風吸引咗去睇😂行到先知原來係 @rhinohkg 同 @handmadeship crossover 既聯乘店嚟~入到當然好自然咁俾佢啲野食味吸引咗😂就叫咗以下幾款野食食了~<🌯韓式醬燒牛五花卷餅/$49>一拎到呢個卷餅 未除口罩都聞到好香醬燒既香味🤩佢既卷餅雖然少厚身 但非常脆口👍🏻而牛五花用咗香甜既洋蔥同特製韓式醬汁炒 配埋新鮮既生菜 食落非常惹味😋而且份量都大 一個人食應該會飽到食唔到第二餐😂<🌯韓式泡菜起司豬肉蛋餅/$39>佢呢款可以選擇蛋餅或者卷餅 我就揀咗蛋餅~蛋餅同樣都煎得香脆😋豬肉用咗特製既韓式醬料醃 味道岩岩好唔會過鹹同過辣👍🏻芝士配埋泡菜一齊食 消除芝士既好膩既口感👍🏻👍🏻😋*所有卷餅都均有雞蛋、生菜同洋蔥。如果想走配料記得落單時講聲就可以了😆<🧋黑珍珠抺茶鮮奶/$38💚>基於我係個抺茶控既關係 好耐冇飲過珍奶既我見到menu有抺茶既都要叫嚟try try😆佢既抺茶鮮奶味道好香濃 鮮奶夠滑 加埋黑糖珍珠口感幾q彈 比我想像中有驚喜👍🏻😋<🧋黑珍珠岩鹽鮮奶/$
<🌯韓式醬燒牛五花卷餅/$49>
<🌯韓式泡菜起司豬肉蛋餅/$39>
佢呢款可以選擇蛋餅或者卷餅 我就揀咗蛋餅~
<🧋黑珍珠抺茶鮮奶/$38💚>
<🧋黑珍珠岩鹽鮮奶/$38>
岩鹽微微既鹹味加上黑糖珍珠令整杯飲料多咗一個層次 而且鮮奶都夠滑😆但美中不足既係鮮奶既味道唔太突出 可能岩鹽同黑糖既味道蓋過咗 但都值得一試👍🏻
大家食完有興趣既話都可以睇下 @handmadeship 既產品☺️全部都好精美可愛架~
重點係 佢哋既打卡牆係用人手畫架 真係畫得好靚~🤩記得影野食既時候 就影埋後面幅牆喇~
………………………………………………………………………………
📮 犀牛犀牛 (新都城) (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心3期地下G05號舖