2020-05-24
2057 瀏覽
細路終於考完DSE,佢之前話想食自助餐。我俾咗幾個地方佢選,估唔到佢最終選咗龍逸軒。今次用酒店網購優惠,兩小時用餐。我哋一行四人約咗11-1,去到連我哋有五枱,坐近窗口,望到對面海。先開壺龍井,茶香,起碼聞落知係龍井。我媽食素,估唔到有咁多素點心,同腸粉,佢好耐未試過飲茶可以食飽,齊舖除外。老爸有啲失望,因為當日冇豬腳仔。不過佢好鍾意蝦餃同脆豆腐,encore咗一次,其餘嘅點心,未能encore,心表遺憾。椒鹽魷魚鬚,細細條,好脆,飲啤酒一流。時蔬係菜心,好嫩。唔駛用較剪,老人家都食到。雪耳魚蓉羹好好味。可能疫情退減,甜品去對面倚窗閣攞。有movenpick雪糕,朱古力、雲喱拿同strawberry ,再加Dreyer’s雪條。另外有梳呼利、鮮奶蛋白、豆腐花、芒果拿破侖、杞子桂花糕等。最過分係兩老,一個食咗兩杯芒果布甸,一件桂花糕加一支雪條。一個食咗兩件拿破侖、一碗蛋白、一件桂花糕、一支雪條加一盒strawberry ice-cream。當日服務態度非常好、非常感謝。到12點左右,都八九成滿,可以keep到咁好服務,實屬難得。