2024-03-05 41 瀏覽
今日同朋友去左麗新商業中心睇戲,見有D時間,就去左搵下嘢食,上一層樓見到呢間梓沐村,見餐牌係食台灣菜,而且叫餐可以選擇多款主食,同朋友一齊食就可以試多D唔同的食物,就決定去呢一間試試。我地分別叫左一個主食2款+冷盤1款同主食3款,TOTAL 有五種食物,好多選擇。冷盤我地叫左糖心蛋,蛋的生熟程度真係啱啱好😍,中間無過老,而且應該醃汁的時間好足夠,成隻蛋都入哂味,必食之選。之後我地試左鹽酥雞,以為咁大舊會炸到又硬又老,點知一咬落去就出乎意外地有肉汁🤩,唔係求求其其炸完就上菜,相信佢地都計好左時間,而且夠味又唔會太濃味粉,食完都唔會話好口渴,呢個都係推介之一。另外我朋友就試左古早味坑肉,睇個肥膏就知道係五花腩,鍾意食肥豬肉的朋友一定好鍾意(例如我朋友😂),但呢個我就唔敢試啦😜,不過朋友就話D肉好淋,連埋醬汁一齊食好好餸飯,佢直頭話想加飯添🤣不過佢話D紅蘿蔔可以再煮淋D就仲好,但本人試左另外一舊,我就鍾意爽口啦,各有喜好啦!最後想講下個黑豚肉,唔好睇佢兩塊好似好普通咁,(我因為香味咬左一啖,其餘畀哂朋友食😝)估唔到肥肉入口即溶之餘又有煙燻的香味,呢樣又真係有驚喜。仲有兩杯台式飲品,佢地明知大
仲有兩杯台式飲品,佢地明知大大杯,所以一上菜就已經好貼心咁用外賣杯裝起,等我地可以食完飯拎住走。呢樣由客人角度去設想真係好抵讚。
如果大家都去開附近睇戲,真係幾推薦去呢度食,食得好飽之餘,仲有飲品可以入場慢慢嘆