2016-05-24
之前糸facebook見到安東奶奶雞做promo,半價$99可以食黑松露奶奶雞(半隻),一直都想試一試。其實個promotion對我來講都幾吸引,因為我都幾中意食雞,亦喜歡黑松露個味道,半價對於我嚟講實在很吸引!今日終於有機會嘗試,老實說我都有d期望!因為同兩個朋友一起食,我地除左叫碟雞之外叫左個牛肉水冷麵(午市套餐$48,加罐裝利賓納$5)首先講個黑松露奶奶雞,我們㨂左中辣。雞是預先用辣醬炒好放在底,上面舖上有黑松露味道的cream. 黑松露份量不少,mixed with cream 舖在辣雞上面, 很香, 味道出奇的夾,有黑松露的香,忌廉的滑,辣雞的辛辣刺激,味道複雜,口感豐富,我的大愛!辣雞亦處理得不錯,沒有雪藏味,中辣的辣醬味道剛好,韓國的辛辣帶點甜,唔錯!但係個牛肉水冷麵就令我地極之失望。個面本身質感很麻麻,食落去咬了兩三啖已經槳埋一起,好似食緊一pat麵粉,感覺很唔好!啲牛肉只有薄薄的4片,可能因為食左上面個奶奶雞先食這個,覺得牛肉也沒有味道!另外仲有三至四片薄薄的雪梨,所以個湯底有甜甜的味道。但總括黎講,整個湯麵淡而無味,我地食左幾淡大家都放棄了!總括來講,我覺得黑松露奶
總括來講,我覺得黑松露奶奶雞(半價)值得推介!如果有時間我亦會翻兜!牛肉水冷麵就真的不再一提了。