2018-06-26
一行四個女子在Sun Curry 吃午餐,因為有兩位同事唔食牛肉,所以我就算想試都無叫。Ordered 檸檬雞、好好味雞、咖喱雜菜、咖喱雞,老闆同老闆娘俾左細細杯雜莓汁(raspberry, blueberry, Blackcurrants)、柚子水我地試飲,最後個個都自覺超級健康咁每人order 一杯雜莓汁。對方細細,但係乾淨企理。bar 檯式餐檯椅,堂食大概可以坐 6-8人。所有食物都係現叫現煮,老闆算煮得好快手。檸檬雞:第一道菜,炎炎夏日食左呢個,即刻好開胃、味蕾覺得好refreshing!雞肉好軟滑,酸酸甜甜、個汁好送飯。好好味雞:第二道菜,其實都OK,不過佢排喺檸檬雞同咖喱之間出現,真系好快被遺忘。除左記得雞肉依然滑同埋呢道餸無咩汁,真係印象唔深刻。咖喱雜菜:Mainly 係 紫椰菜同菜心,應該係當造,睇得出老闆好有心、揀時令蔬菜黎煮。咖喱汁底係我鍾意嘅印度/尼泊爾風味,可惜菜出水、溝稀左啲咖喱汁,有啲小遺憾,但仍然算係好食嘅。唔食辣嘅同事都算食到。咖喱雞🐔:俾5粒星!超級正!雞同咖喱水乳交融、簡直係天作之合,咖喱汁濃郁香辣,完全無雜菜會出水溝稀嘅問題,我食曬一大碗飯、本來仲
所有食物都係現叫現煮,老闆算煮得好快手。
咖喱雞🐔:俾5粒星!超級正!雞同咖喱水乳交融、簡直係天作之合,咖喱汁濃郁香辣,完全無雜菜會出水溝稀嘅問題,我食曬一大碗飯、本來仲想添飯,不過個胃真係頂唔住,先作罷!我食得好辣,所以唔認為呢個咖喱辣,覺得好惹味。但完全唔食辣嘅兩位同事只係勉強食到幾啖。我應該齋用佢咖啡汁撈飯都好滿足。
然後乾一杯 berry juice,大飽口福!人生一樂也!
PS. 啲汁好惹味,老闆話白飯任裝!講一聲就得!我覺得好似去左日本嘅小店咁,好溫暖!好滿足!
PPS. 老闆夫婦好nice!希望你地生意興隆!