2021-03-02 618 瀏覽
呢日行完山出返東涌, 真係好肚餓, 所以我地決定係東涌 outlet 醫好肚先返出市區。由於太肚餓, 都唔想諗咁耐, 就決定叫一個二人套餐 ($468 , 7折優惠 $327) 點完餐後, 店員首先送上開胃小菜 - 酸蘿蔔同青瓜。前菜係 慢煮雞胸沙律 , 平時D雞胸好鞋, 但呢個雞胸煮得非常滑嫩, 仲有醒胃既西柚同爽脆既蘋果片, 配上沾有黑醋既沙律菜, 成碟沙律酸酸甜甜好開胃。 主食(五選二) 韓式卡邦尼意粉 / 韓式辣炒年糕 / 烤牛肉蛋包飯 / 燉牛肋骨配飯 / 油漬蕃茄未來牛肉醬意粉主食我地叫左 :- 韓式卡邦尼意粉, 醬汁非常Creamy , 意粉硬度剛剛好, 但食食下會覺得有點太漏。- 燉牛肋骨配飯, 牛肋骨非常入味又淋, 好容易咬開, 連配菜既蘿蔔都炆到入哂味, 好好送飯。小食 (二選一) 蜜糖薯條 / 泡菜豬肉煎餅 - 我地叫左 豬肉煎餅, 但呢個就好普通了, 只係食到麵粉感覺, 不推。甜品係 手工忌廉蛋卷 - 細細件2個人食剛剛好, 啲cream 好綿密, 又唔會太甜, 好滿足。飲品只有2款選擇, 我地各叫一款 凍紅豆鮮奶 - 成杯飲品好靚, 紅豆唔會太甜, 鮮奶好滑溜

點完餐後, 店員首先送上開胃小菜 - 酸蘿蔔同青瓜。
開胃小菜 - 酸蘿蔔同青瓜

慢煮雞胸沙律

主食(五選二)
主食我地叫左 :
韓式卡邦尼意粉
燉牛肋骨配飯

小食 (二選一)
蜜糖薯條 / 泡菜豬肉煎餅
泡菜豬肉煎餅

手工忌廉蛋卷

飲品只有2款選擇, 我地各叫一款
凍紅豆鮮奶 - 成杯飲品好靚, 紅豆唔會太甜, 鮮奶好滑溜, 唔錯。
凍紅豆鮮奶

熱蜂蜜檸檬  - 暖暖的, 入口好舒服潤喉。
熱蜂蜜檸檬

Banchan and cook